Groentehapjes in 10 stapjes
Groentehapjes in 10 stapjes
Het eten van groente is lekker en gezond! Het is dan ook een goede ontwikkeling dat we met elkaar meer verse groente eten dan een aantal jaar geleden. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. Met de themacampagne Groente… zet je tanden erin! helpen we kinderen én hun ouders om dagelijks meer groente te eten.
Sinds de groentecampagne in 2021 krijgen in Zwartewaterland alle ouders met baby's van 4 maanden een hulppakketje mee van de jeugdarts om ze te helpen bij het maken van eigen gemaakte groentehapjes.
Vanaf 4 maanden kan je baby gaan wennen aan vaste voeding. Het groentehapje is een toevoeging op melk. De eerste (gepureerde) groentehapjes zijn vooral wennen omdat de structuur, smaak, geur en kleur anders is dan je baby al kent. Stap voor stap went je baby hier aan!
Om de smaakontwikkeling goed te laten verlopen, is het belangrijk dat je baby minimaal 10 keer een groente(smaak) proeft. Zo leert hij stap voor stap de groente te herkennen en lekker te vinden. Je kunt het beste starten met zachte, zoete groenten zoals pompoen, wortel en bloemkool. Per 1 à 2 weken kun je dan een nieuwe groente toevoegen en ze gaan afwisselen.
Baby’s moeten leren eten van een lepel. Dit kan wat lastig zijn in het begin, omdat dit anders is dan drinken. Als je baby het eten uitspuugt, betekent dit dus niet gelijk dat hij de smaak niet lekker vindt. Houd vertrouwen en heb een beetje geduld. Onze tools maken het gemakkelijker en leuker voor je.
Ga voor meer informatie naar: https://www.eetgroente.nl/tips-en-tools/0-1-jaar